Bu yüzden ona örnek olmak adına ailenizde de sağlıklı beslenme alışkanlıklarını oturtmanın zamanı geldi. Her gün 2 öğünde bir miktar sebze tüketmek, tam tahılları rafine tahıllara tercih etmek, haftada 2 kere balık tüketmek genel kuralınız olsun. Tatlı, gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durmasını sağlayın. Öğün aralarında taze meyve, yoğurt ve su tükettirin.
Besleyici bir kahvaltı ön planda olmak üzere, gün içinde 3 ana öğün ve 2 ara öğün tüketmesine özen gösterin. Yemeklere mümkün olduğunca ailece birlikte oturmaya çalışın. Bu, çocuğunuzun sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmasında çok etkili bir faktördür.
Yemekleri her gün aynı saatlerde yemeye alıştırırsanız, çocuğunuzun “acıktığını anlama” becerisi de gelişecektir. Gün boyu atıştıran çocuklar bu duyguyla uzun süre tanışamazlar ve yetişkin hayatlarında obeziteye yatkın olurlar.
Çocuğunuz yemekte size doyduğunu ifade ederse ona bir iki kere daha yemek teklif edin, ama ısrarcı olmayın. Bir öğünde az yedi diye ona arkasından atıştırmalık sunmayın. Bu, daha sonraki yemeklerde de aynısını yapmak için ona cesaret verecektir.