Bebeklerde Cilt Bakımı

Bebeklerde Cilt Bakımı

Bebeğinizin yumuşacık cildini koruyabilmeniz için bilmeniz gerekenler var!

Yeni doğanların bebek cildi özel bir koruma tabakasıyla kaplıdır bu da yeni doğan bebeklerin cildinin steril yani hijyenik olmasını sağlar. Bebeğinizi ovarak, yıkayarak ya da kimyasallar kullanarak cilt bakımını yapmayın. Bebeğinizin cildini sürekli kuru tutmanız gereklidir. Silme işlemleri ise mutlaka ovalamadan yapılmalıdır. Bebeğinizin cildini temizleyecekseniz bunu kaynamış ve ılık hale gelen su ve temiz bir pamuk yardımıyla yapın.

Sabun ya da şampuan gibi ürünler kullanmayın. Bebeğinizin cildi çok hassas olduğundan özellikle yemek yedirdikten ya da kustuktan sonra ağzını dikkatlice silin. Cildini tahriş etmemek için, yemeğini bitirdikten sonra, bebeğinizin ağız kenarlarını temiz bir pamuk yardımıyla silebilirsiniz. Salyalarla ıslanan ağız kenarlarında alerjik reaksiyonlar görülebilir, bunu önlemek için ağız bölgesini kuru tutmaya gayret edin.

Bebeğinizin çamaşırları yıkanırken

Bebeğinize yeni bir kıyafet aldığında, o kıyafetlerin kimyasal işlemlerden geçtiğini göz önünde bulundurarak mutlaka yıkamanız gerekir. Yıkarken de, bebeğiniz için üretilmiş özel çamaşır deterjanlarını almanız gerekir. Sabun, çamaşır deterjanı, yumuşatıcı gibi kimyasallar bebeğinize zarar verebilir. Bu yüzden bu konuda dikkatli olmanız gerekmektedir. Ayrıca yıkayan suyun sıcaklığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Yüksek derecede yıkama, mikropları öldürmede işinize yarayacaktır. Fakat renklilerle beyazları ayırın. Çünkü ikisinin dereceleri farklıdır.

Makinanızı ara sıra temizleyin. Çünkü o makinada sizin de kıyafetleriniz yıkanıyor ve bebeğiniz size göre çok daha hassas.

Son olarak çamaşır filtresi almanız, bebeğinizin çorap gibi küçük kıyafetlerinin kaybolmasını engelleyecektir.

Bebeklerde Cilt Bakımı

Bebeğinizle dışarı çıkarken

Yaz ya da kış ayları fark etmeksizin havalar güneşli olduğunda bebeğinizi dışarı çıkarken UV koruma değeri yüksek güneş kremlerini mutlaka kullanın ve uzun süre güneş altında kalmamasına özen gösterin. Bebeğinizin dışarı çıkma saatlerini ayarlarken güneşin en tepede olduğu saatlerden kaçının. Yaz aylarında sabah 11.00’dan önce veya akşam 16.00’den sonra 30 dakika güneş alması bebeğinizin sağlığına yeteri kadar etki edecektir. Kış aylarında ise öğlen 12.00’de güneşe çıkabilir. Havanın çok sıcak olduğu yaz aylarında bebeğinize sabun kullanmadan banyo yaptırarak serinlemesini sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizin alt temizliği

Yaz aylarında dikkat edilmesi gereken diğer bir konu da bez değişimidir. Her bez değiştirdiğinizde yavrunuzun belden aşağısını yıkayın. Bezin içinde havasız kalmasını engellemek için, bebeğinizi temizledikten sonra alt değiştirme örtüsü üzerinde çıplak şekilde de bırakabilirsiniz.

Bebek bezi ile kapanan bölgeler çok hassastır, tahriş ve pişik gibi cilt sorunları ortaya çıkabilir bu nedenle bakımı için yağ ya da pudra kullanmayın. Boya ve parfüm içermeyen nemlendiricileri tercih edin.

Beğen
Kaydet