Bazı bebekler o ilk lokmalar için biraz daha aceleci davranır, bir kısmıysa birkaç hafta daha annesinin memesinin keyfini sürmek ister. Bebeğinizin sizin yiyeceklerinize ilgi göstermesi, sizi yemek yerken izlemesi ve yiyeceklere uzanmaya çalışması, hatta kimi zaman ağzını oynatması katı gıdaya hazır olduğunun önemli işaretlerinden bazılarıdır. Süte olan ilgisinde bir azalma gözlemliyorsanız bu da ek gıdaya başlamaya hazır olduğunun bir işareti olabilir.
Ek gıdaya geçmeden önce bebeğiniz destekli de olsa oturabiliyor olmalıdır. Bebeklerin yatırılarak beslenmesi tehlikelidir ve boğulmaya neden olabilir.
Bebeğiniz ek gıdaya geçtiğinde yemekleri ağzında çevirebiliyor ve diliyle geriye doğru itebiliyor olmalıdır. Ağzından daha az salya akıtması yutma eyleminde daha becerikli hale geldiğinin işareti olabilir. Ancak bebeğiniz diş çıkartıyorsa katı gıdaya hazır olsa da çokça salya akıtabilir.
Bu dönemde, bebeğinize vereceğiniz gıdalar az pütürlü ama akışkan olmalıdır. Eti Cicibebe bisküvisi hem bebek çorbaları hem kahvaltıların besin değerini arttırmak ve kıvamını sağlamak için iyi bir seçenek olacaktır. Aynı zamanda ek gıdaya geçiş döneminde; ılık az yağlı süt, yağsız süt veya meyve suyu ile Eti Cicibebe bisküvilerini karıştırarak mama şeklinde bebeğinize verebilirsiniz.
Katı gıdaya başlamadan önce bebek 7 ay beslenme tablosu hakkında mutlaka doktorunuzla görüşün. Size bebeğiniz için uygun olan besinler konusunda bilgi vermesini isteyin.
Bebeğinize hangi aylarda neler verebileceğinizle ilgili detaylı bilgi için tıklayın.