9-12 Ay Bebek Beslenmesi

9-12 Ay Bebek Beslenmesi

8. Ayından itibaren çiğneme alışkanlığı gelişen ve yavaş yavaş kendi kendine beslenmeyi öğrenen bebeğinizle şimdi aynı sofrayı paylaşma ve yeni besinlerle tanışma vakti.

9 Aylık bebeklerin beslenmesi

Bebeğiniz 9. ayında, bu aya kadar tüketemediği birçok besinle tanışabilir. Bazı bebekler yeni besinleri daha iştahlı tüketirken, bazı bebekler ise yeni besinlerle tanışmak için hevesli davranmayabilir. Bu durumda sabırlı olmalı ve bebeğinizin yemek yeme tecrübesini daha keyifli hale getirmeye çalışmalısınız. Bunun için bebeğinize, yemeklerle arasında olumlu bağ kurmasına yardımcı olacak BLW yöntemini uygulayabilirsiniz. BLW hakkında detaylı bilgi almak için BLW Nedir? Nasıl Uygulanmalıdır? yazımıza göz atabilirsiniz. 9. Ayında artık bebeğinizle aynı sofraya oturmaya başlayabilirsiniz. Aileyle birlikte aynı sofrada yemek yemek bebeğinizin de hoşuna gidecektir ve yemek saatleriniz çok daha keyifli bir hal alacaktır.

9 Aylık bebeğiniz için örnek beslenme tablosu

   
Erken kahvaltı Anne sütü
Kahvaltı Eti Cicibebe Ekmeği ile Yumurta Sarısı
Öğle Sebze Çorbası
Ara öğün Meyveli Yoğurt
Akşam 3-4 yemek kaşığı sebze yemeği
Yatmadan önce Anne sütü

10 Aylık bebeklerin beslenmesi

10 Aylık olan bebeğinizi anne sütü yetersizliğinin olmadığı durumlarda, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez emzirmeye devam etmelisiniz. Bu aylar bebeğinizin diş çıkarma dönemine denk geldiği için yeme alışkanlıklarında değişiklikler olabilir. Bebeğinize havuç, salatalık gibi sert yiyecekleri vererek dişlerini kaşımasına yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde yaşayabileceği değişimleri Bebeğiniz Diş Çıkarıyor yazımızdan öğrenebilirsiniz.

10 Aylık bebeğiniz için örnek beslenme tablosu

   
Erken kahvaltı Anne sütü
Kahvaltı Eti Cicibebe Ekmeğine sürülmüş peynir ve bir adet mevsim meyvesi
Öğle Mercimek çorbası
Ara öğün Haşlama sebze tabağı
Akşam Kılçıkları ayıklanmış balık
Yatmadan önce Anne sütü

11 Aylık bebeklerin beslenmesi

11. Ayda bebeğinize yediğiniz her yemeği, yağsız ve tuzsuz olmak şartıyla püre haline getirerek verebilirsiniz. Bebeğinizin gelişimi bu aylarda çok hızlıdır. Özellikle hareketlenmelerinin arttığı bu dönemde besleyici değeri yüksek besinler bebeklerin öğünlerinde mutlaka yer almalıdır. Bebeğin hareketlenmesine bağlı olarak su ihtiyacı da iki katına çıkar. Bu dönemde bebeğinize bol bol su vermeyi ihmal etmeyin.

11 Aylık bebeğiniz için örnek beslenme tablosu

   
Erken kahvaltı Anne sütü
Kahvaltı Eti Cicibebe Tahıllı Bisküvi’li kuru kayısılı muhallebi
Öğle 1 adet köfte ve yoğurt
Ara öğün Meyve Püresi
Akşam Mücver ve yoğurt
Yatmadan önce Anne sütü

2 Aylık bebeklerin beslenmesi

Bebeğiniz artık 1 yaşında! 1 yaşına giren bebeğiniz artık neredeyse tüm besinleri tanıyabilir, ne yiyeceğine ve ne kadar yiyeceğine kendi karar verebilir. Bebeğiniz için anne sütü hala aynı öneme sahiptir. Anne sütünü azaltırken öğünleri artırabilir ve daha fazla ara öğün oluşturabilirsiniz.

12 Aylık bebeğiniz için örnek beslenme tablosu

   
Erken kahvaltı Anne sütü
Kahvaltı Peynirli Omlet
Öğle 2-3 yemek kaşığı kıymalı sebze yemeği ve bulgur pilavı
Ara öğün Meyveli yoğurt
Akşam Tavuklu şehriye çorbası ve 1 dilim tam tahıllı ekmek
Yatmadan önce Anne sütü