Objeleri fırlatmak, itmek, yıkmak bu dönemde çocukların en sevdiği eylemlerdir. Bunlar çocuğunuzun agresif olduğunu göstermez. Yaptıkları, onun için küçük bilimsel deneylerdir. Bu deneyler aracılığıyla sebep-sonuç ilişkilendirmesini de öğrenmektedir.
Oyun oynarken arkadaşını ısırır ya da vurursa, bunun saldırganlığından değil, o an içinde bulunduğu hayalkırıklığı veya benzeri bir duygudan kaynaklanması muhtemeldir. Henüz empati kurmayı bilemeyen çocuğunuz, bu durumda ağlamaya başlayan arkadaşını da sebep-sonuç ilişkilendirmesi penceresinden değerlendirecektir. Ona bunun arkadaşının canını yaktığını ve doğru olmadığını söyleyin, tekrar ederse çocuğunuzla birlikte bulunduğunuz yerden ayrılın.
Bir ayakkabı kutusunun içine oyuncakları tek tek doldurmak ve tekrar onları yere dökmek çocuğunuzun hem ilgisini çekecek hem de onu uzun süre oyalayacak bir aktivitedir. Farklı kutular ve objelerle bu oyunu değişik şekillerde oynayabilirsiniz. İç içe geçen kutular ve şekillerden oluşan oyuncaklar alabilirsiniz. Çocuğunuz artık objeler ve isimleri ilişkilendirmeye başlıyor. Bu yüzden bu oyuncaklarla oynarken şekillerin isimleri, renkleri ve büyüklükleri hakkında onunla konuşmayı ihmal etmeyin.
Kolları kaldırıp indirmek, yere yatırıp ellerinden tutup kaldırmak gibi basit hareketlerden oluşan bebek jimnastiği saatleri yapabilirsiniz.